Biografija

Saša Preradović

Školovao se na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu. Zaposlen kao docent na Akademiji umetnosti u Beogradu.

Fotografija kao primenjena delatnost: Radio je modne i reklamne kampanje za Pumu, Gas, Butik 13, Vera Pele, Leonardo, Paul Mitchell, Karan, Sheer, VIP mobilnu telefoniju, Delta City, Agrobanku, Nibens group, San Torini, brojne časopise, dnevne novine i sajtove; snima kulturu, sport i festivale u pozorištima, sportskim dvoranama i terenima; saradnik je svih institucija u Srbiji koje se bave prirodom, nacionalnih parkova, časopisa National Geographic Srbija i sl.

Fotografija kao izlagačka delatnost: Učestvovao je na 180 internacionalnih izložbi na kojima je dobio 130 nagrada u 28 država. Izdvaja: zlatne medalje The Royal Photographic Society (izložba u Šri Lanci, 2015.), The International Federation of Photographic Art (izložba u Češkoj, 2015.), Bavarskog saveza fotografa (izložba u Nemačkoj, 2015.), plavi bedž Federation internationale de l’Art Photographique za najboljeg autora Salona, Vidin (izložba u Bugarskoj, 2015.), Trophée départemental Jeunesse et Sports (izložba u Francuskoj, 2004.), Photographic Society of America (izložba u Bangladešu, 2015.), godišnja nagrada ULUPUDS-a itd. Nagrade je uglavnom dobijao na temama akt, portret, ulični život i priroda. Uradio je preko 20 samostalnih umetničkih projekata.

Nastupao je kao predavač u regionu na raznim seminarima, radionicama, školama, fakultetima, tribinama i sl. Uža specijalnost: likovni elementi slike, estetika fotografije, svetlost kao kreativni element fotografije.

Kontakt:   sasaprelle@gmail.com     +381-064-11-598-00

Sasa Preradovic, About Me
unnamed (2)