Sasa Preradovic About Me Header

About Me

FOTOGRAFIJA -
ljubav, profesija, umetnost

Školovao se na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu. Radi na Akademiji umetnosti kao profesor iz pet predmeta: Uvod u fotografiju, Digitalna obrada fotografije, Modna, Reklamna fotografija (osnovni program) i Portret u fotografiji (master program).

Radio je modne i reklamne kampanje za Pumu, Gas (bio je u kreativnom timu dve godine), Butik 13, Vera Pele, Leonardo, Paul Mitchell, Karan, Sheer, VIP mobilnu telefoniju (u nekoliko navrata u Sloveniji i Hrvatskoj), Delta City, Agrobanku, Nibens group, San Torini, brojne časopise, dnevne novine i sajtove; snima kulturu, sport, festivale, prirodu, akt; saradnik je svih institucija u Srbiji koje se bave prirodom, nacionalnih parkova, časopisa National Geographic Srbija i sl.

Nastupao je kao predavač u regionu na raznim seminarima, radionicama, školama, fakultetima, tribinama i sl. Uža specijalnost: likovni elementi slike, estetika fotografije, svetlost kao kreativni element fotografije. Osnivač je i vlasnik Foton škole fotografije u kojoj predaje fotografsku likovnost i estetiku.

Kao izlagač je učestvovao na 170 internacionalnih izložbi na kojima je dobio 130 nagrada u 28 država sveta na svim kontinentima. Izdvaja: zlatne medalje The Royal Photographic Society (izložba u Šri Lanci, 2015.), The International Federation of Photographic Art (izložba u Češkoj, 2015.), Bavarskog saveza fotografa (izložba u Nemačkoj, 2015.), plavi bedž Federation internationale de l’Art Photographique za najboljeg autora Salona, Vidin (izložba u Bugarskoj, 2015.), Trophée départemental Jeunesse et Sports (izložba u Francuskoj, 2004.), Photographic Society of America (izložba u Bangladešu, 2015.), godišnja nagrada ULUPUDS-a itd. Prvi je u istoriji srpske fotografije koji je kompletirao sve 4 zlatne medalje (FIAP, PSA, RPS i UPI) i to u istoj kalendarskoj godini – 2015. (objavljeno u Politici, 20. marta 2016.). Nagrade je uglavnom dobijao na temama akt, portret, ulični život i priroda.

Uradio je preko 20 samostalnih umetničkih projekata.

My Portfolio
Sasa Preradovic, About Me
unnamed (2)